Microsoft aduce „Aplicatiile Volumetrice Windows” pe castile Meta Quest

Microsoft aduce „Aplicatiile Volumetrice Windows” pe castile Meta Quest

Puteți deja să proiectați desktopul Windows și jocurile VR pe căștile Meta Quest — dar ce-ar fi dacă Windows ar putea trimite și aplicații 3D și obiecte digitale asemănătoare cu HoloLens către căștile Meta Quest?

La Build, Microsoft a anunțat „Windows Volumetric Apps on Meta Quest”, o modalitate de a „extinde aplicațiile Windows în spațiul 3D.”

Detaliile sunt puține, dar compania a prezentat o vedere 3D explodată digitală a unui controller Xbox din perspectiva unei căști Meta Quest 3, un obiect digital pe care îl puteți manipula cu mâinile — și spune că a durat doar o zi pentru partenerul său software Creo să aducă acea vizualizare interactivă pe Quest.

Captură de ecran: Microsoft

Microsoft spune că dezvoltatorii se pot înscrie astăzi pentru previzualizarea pentru dezvoltatori, care le va oferi acces la un „API volumetric” nenominalizat. Formularul pe care îl veți completa sugerează că acest proiect este în fazele incipiente:

Microsoft caută dezvoltatori care produc sau furnizează plug-in-uri pentru aplicații desktop Windows 3D sau clienți care lucrează cu aplicații 3D pe aplicații desktop Windows și care sunt interesați să extindă acele aplicații în conținut 3D cu realitate mixtă.

Legat de: Meta vrea să fie Microsoft-ul căștilor

Au trecut doar câteva luni de când Microsoft a renunțat la inițiativa sa anterioră Windows Mixed Reality, care se baza pe o serie de parteneri Windows PC pentru a construi căști cu fir pe care utilizatorii le-ar conecta direct la un PC. În aprilie, Microsoft a colaborat cu Meta pentru o versiune limitată a Quest cu tematică Xbox și a introdus aplicațiile Office în Quest VR și Xbox Cloud Gaming în Quest VR în decembrie anul trecut.

Între timp, alți producători de PC-uri au început să licențieze sistemul de operare Quest al Meta pentru propriile lor căști viitoare. O colaborare mai directă între LG și Meta este raportată ca fiind în dificultate.