Exista o lingura electrica de sare care adauga aroma umami

Exista o lingura electrica de sare care adauga aroma umami

Compania japoneză Kirin lansează o ediție limitată de 200 de linguri care îmbunătățesc gustul alimentelor cu conținut scăzut de sodiu.

Pentru cei care reduc aportul de sare din motive de sănătate, alimentele cu conținut scăzut de sodiu pot fi dezamăgitoare. Lingura Electrică cu Sare de la Kirin are ca scop să rezolve această problemă prin utilizarea electrozilor pentru a stimula limba cu un mic curent electric, care intensifică gustul sărat. Potrivit Reuters, acest curent concentrează moleculele de ioni de sodiu pe limbă, creând un efect de „techno-umami”. Scopul este de a ajuta oamenii să se bucure de mese mai sănătoase, cu conținut redus de sodiu, fără a simți lipsa gustului de sare.

Kirin a dezvoltat această tehnologie în colaborare cu profesorul Homei Miyashita de la Universitatea Meiji. Testele lor anterioare cu bețișoare chinezești conectate la un acumulator purtat pe încheietura mâinii au arătat o creștere a gustului sărat cu 50%. Profesorul Miyashita a lucrat anterior la un concept pentru un ecran TV lingibil care permite utilizatorilor să guste ceea ce văd pe ecran.

Cu toate acestea, anumite persoane sunt sfătuite să nu folosească Lingura Electrică cu Sare, inclusiv cei cu dispozitive medicale implantate, alergii la metale, probleme cu nervii faciali, tulburări de sângerare, tratamente dentare în curs sau femeile însărcinate. De asemenea, persoanele cu boli febrile, deficiențe cognitive severe sau tumori maligne ar trebui să consulte un medic înainte de utilizare. Această restricție este regretabilă, deoarece afectează mulți dintre cei care ar putea beneficia cel mai mult de pe urma lingurii.

Inițial, vor fi vândute doar 200 de linguri la prețul de 19.800 de yeni (aproximativ 127 de dolari). Kirin intenționează să extindă vânzările internaționale anul viitor, vizând să ajungă la un milion de clienți în cinci ani. Cunoscută în principal pentru berea sa, Kirin se aventurează acum și în produse de sănătate.