Noua insigna „Adaugati pe Chromebook” de la Google face aplicatiile web mai usor de gasit si instalat

Noua insigna „Adaugati pe Chromebook” de la Google face aplicatiile web mai usor de gasit si instalat

Google lansează o nouă insignă „Adăugați pe Chromebook” care are scopul de a facilita găsirea și instalarea aplicațiilor web progresive (PWA) și a aplicațiilor Android pentru utilizatorii de ChromeOS. Insigna face legătura directă către aplicația web pe care doriți să o instalați sau către Google Play Store (dacă este vorba de o aplicație Android), potrivit unui raport al 9to5Google.

Într-un videoclip despre ChromeOS prezentat la Google I/O, prezentatorul a menționat că mulți oameni care caută aplicații încep cu o căutare pe Google și ajung pe site-urile dezvoltatorilor un loc excelent pentru a afișa insigna „Adăugați pe Chromebook” și a direcționa utilizatorii de ChromeOS către aplicație. Nu există mari obstacole în găsirea și instalarea aplicațiilor Android pe un Chromebook, deoarece majoritatea oamenilor merg direct la Play Store pentru a le instala.

Cu toate acestea, aplicațiile web se transformă adesea doar într-o altă filă de site în Chrome, deoarece nu este clar cum să instalezi aplicația web pe Chromebook (trebuie să dai clic pe pictograma din dreapta sus în Chrome). Un avantaj major al PWA-urilor este că pot fi aproape la fel de cuprinzătoare ca o aplicație completă și pot funcționa offline, dar se încarcă mai repede. Dacă le instalați direct pe ecranul principal al unui computer sau smartphone, acestea sunt aproape indistinguibile de o aplicație obișnuită. Noua insignă „Adăugați pe Chromebook” face mult mai probabil ca oamenii să găsească și să instaleze aceste aplicații.

Google menționează că există peste 100 de milioane de utilizatori lunari de aplicații web pe browserele Chrome (pe toate platformele, inclusiv ChromeOS), astfel încât există multe oportunități pentru dezvoltatori să-și aducă aplicațiile pe computere.