Google TV va primi o functie de „gasire a telecomenzii”

Google TV va primi o functie de „gasire a telecomenzii”

Un beneficiu util a fost inclus în cea mai recentă actualizare Android pentru Google TV, care ar trebui să faciliteze găsirea telecomenzilor pierdute. Android Authority raportează că versiunea beta pentru Android 14 pentru TV anunțată în timpul conferinței Google I/O de săptămâna trecută conține referințe la o nouă funcție „găsire a telecomenzii”.

Un șir de text găsit în actualizare sună astfel:

Există un buton pe Google TV pe care îl poți apăsa pentru a reda un sunet pe telecomanda ta timp de 30 de secunde. Aceasta funcționează doar cu telecomenzile Google TV compatibile. Pentru a opri sunetul, apasă orice buton de pe telecomandă.

AFTVNews a descoperit că același mesaj este afișat pe cutia de streaming Onn Google TV 4K Pro, lansată de Walmart la începutul acestei luni, cu suport pentru noua funcție de găsire a telecomenzii. De asemenea, afișează un comutator pentru activarea sau dezactivarea acesteia și un buton pentru testarea sunetului.

Un mesaj despre „Găsește-mi telecomanda” afișat în interfața Onn Google TV 4K Pro. Mesajul din Onn Google TV 4K Pro de la Walmart corespunde celui găsit în actualizarea Android 14 pentru TV, sugerând că nu este o funcție exclusivă. Imagine: AFTVNews Funcția de găsire a telecomenzii poate fi declanșată prin apăsarea unui buton de pe partea frontală a cutiei de streaming Onn, conform AFTVNews, ceea ce face ca telecomanda inclusă să emită un bip și să aprindă un mic LED dacă se află la o distanță de până la 30 de picioare de cutia de streaming.

Văzând suportul pentru funcția de găsire a telecomenzii în Android 14 sugerează că nu este o exclusivitate Walmart și va fi disponibilă și pe alte dispozitive Google TV. Evident, telecomenzile Google TV mai vechi, care nu au un difuzor încorporat, nu vor putea suporta funcția, chiar și atunci când sunt conectate la dispozitive Google TV actualizate la Android 14.

Am solicitat Google să clarifice când actualizarea Android 14 pentru TV va fi disponibilă general și ce dispozitive vor fi compatibile.