Humane cauta un cumparator dupa debutul dezamagitor al AI Pin

Humane cauta un cumparator dupa debutul dezamagitor al AI Pin

Humane, startup-ul care a dezvoltat computerul purtabil AI Pin, criticat aspru, caută acum un posibil cumpărător pentru afacerea sa. Conform unui raport Bloomberg, compania, condusă de foști angajați de lungă durată ai Apple, Imran Chaudhri și Bethany Bongiorno, „solicită un preț între 750 de milioane și 1 miliard de dolari”.

Aceasta ar putea fi o vânzare dificilă după debutul dispozitivului AI Pin, care costă 699 de dolari: dispozitivul a fost criticat pe scară largă pentru răspunsurile sale lente și o experiență a utilizatorului care nu se ridică la nivelul conceptului promis de asistentul AI purtabil și mereu activ, promis de fondatorii săi înainte de lansarea dispozitivului. Produsul a fost prezentat parțial ca o modalitate de a ajuta oamenii să fie mai prezenți și să-și reducă dependența tot mai mare de smartphone-uri.

Humane a dezvoltat propriul sistem de operare numit CosmOS, care rulează pe AI Pin. Acesta se conectează la o rețea de modele AI pentru a oferi răspunsuri la întrebările vocale și pentru a analiza ceea ce este îndreptat camera integrată. Pentru unele interacțiuni, dispozitivul emite un „display” laser proiectat pe palma interioară a utilizatorului. Este necesar un abonament lunar pentru a menține dispozitivul activ.

Raportul Bloomberg menționează că Humane a strâns 230 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv CEO-ul OpenAI, Sam Altman, care se zvonește că dezvoltă un produs nerelevant (în colaborare cu legendarul designer Apple, Jony Ive) care ar putea prezenta mai bine promisiunile AI.

Humane a fost evaluată la 850 de milioane de dolari de către investitori în 2023, dar aceasta a fost înainte ca primul lor produs să fie criticat universal de recenzori. Există câteva idei noi și inteligente acolo, dar software-ul AI Pin este insuficient dezvoltat și prea inconsistent, iar hardware-ul a avut probleme cu durata de viață a bateriei și supraîncălzire. Humane s-a angajat să rezolve unele dintre aceste probleme cu actualizări de firmware. Abia săptămâna trecută, a implementat modelul GPT-4o de la OpenAI pentru a îmbunătăți inteligența dispozitivului.

Lista potențialilor cumpărători pentru Humane pare destul de mică, având în vedere prețul pe care startup-ul speră să-l obțină. Amazon, Apple, Google, Meta și Microsoft fac toate eforturi semnificative în domeniul AI – cu modele de limbaj mare și AI generativ care devin tot mai prevalente de la o zi la alta – dar nu este clar cât de multă valoare ar aduce într-adevăr proprietatea intelectuală a Humane oricărui efort continuu al acestora.